ایالات متحده آمریکا این کشور بزرگترین اقتصاد امروز، دارای قویترین ارتش بعلاوه دموکراسی بسیار قدرتمند است. گفته می شود رسانه های این کشور در ابر قدرت شدن آن بسیار تاثیر گذار بوده اند. این کشور قدرت خود را بعد از استقلالش بدست آورد. 2. روسیه روسیه دارای دومین ارتش قدرتمند جهان است. روسیه بسیار پرجمعیت و پهناور است. این عوامل باعث شده است که این کشور مستقل و قدرتمند باقی بماند و اجازه دخالت به کشورهای خارجی در مسائل سیاسی، اقتصادی خود را ندهد. روسیه دارای منابع لازم برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت است. 3. جمهوری خلق چین گفته می شود جمهوری خلق چین چهارمین تولید کننده ناخالص ملی در جهان است. چین دارای ارتش بزرگ و پتانیسل فوق العاده برای تبدیل شدن به یک کشور بسیار قدرتمندتر است. 4. انگلستان بخشی از شورای امنیت سازمان ملل متحد، سلاح هسته ای و دموکراسی پایدار عواملی هستند که این کشور را به یک کشور قدرتمند تبدیل کرده است. انگلیس به عنوان یک اقتصاد G7 و یک کشور پیشرو در زمینه های موسیقی، فیلم و رسانه است. این کشور دارای نفوذ بالایی در جهان که از آن به عنوان سیاست جهانی نامبرده می شود است. 5. فرانسه فرانسه بخشی از شورای امنیت سازمان ملل متحد است و گفته می شود پنجمین کشور قدرتمند جهان است. فرانسه یک قدرت بزرگ هسته ای و دارای ارتش قدرتمندی است. 6. ژاپن ژاپن دارای یک اقتصاد بسیار بزرگ و پویا همچنین یک قدرت دموکراتیک و پیشرو است. جمعیت این کشور زیاد است اما با توجه به رقابت شدید در جامعه جهانی این کشور در جایگاه ششم قرار گرفته است. 7. جمهوری هند هند بسیار پرجمعیت است و بواسطه قانون اساسی دقیق دارای دموکراسی شناخته شده ای می باشد. اقتصاد در حال رشد با سرعت سرسام آور و سلاح هسته ای باعث تبدیل شدن آن به یک کشور قدرتمند شده است. 8. جمهوری فدرال آلمان آلمان سومین اقتصاد بزرگ در جهان و یکی از قدرتمند ترین اعضای اتحادیه اروپاست. هرچند که دو جنگ جهانی از قدرت و تاثیر این کشور بر جامعه جهانی کاست. 9. جمهوری پاکستان پاکستان دارای جمعیت بزرگ مسلمان و قدرتمند از لحاظ سلاح هسته ای است. پاکستان کشور متحدی است، ولی بیشتر به یک کشور با دیکتاتور نظامی تبدیل شده است نه یک کشور واقعا قدرتمند. با وجود اینکه این کشور منابع زیادی دارد اما جنگ با هند آنرا تا حدودی ضعیف کرد. بنابراین اگر پاکستان بتواند به یک تعادل سیاسی برسد به یک کشور قدرتمند تبدیل خواهد شد.
10. جمهوری برزیل
برزیل بخشی از آمریکای لاتین و کشور بسیار بزرگی است. این کشور دارای رسانه های کاملا با ثبات و روابط کاملا امن با جهان است.
قدرتمندترین ارتشهای جهان در سال ۲۰۱۴
موسسه گلوبال فایر پاور (Global Firepower) یک موسسه بسیار مشهور در زمینه طبقهبندی ارتشها و نیروهای نظامی کشورهای مختلف است. این موسسه هم اکنون مرجع بسیاری از تحلیلگران نظامی است. رتبه بندی این موسسه از قدرتمندترین ارتشهای جهان هر ساله مباحث فراوانی را در میان تحلیلگران سیاسی به راه میاندازد. با وجود انتقادات فراوانی که به این طبقهبندی وارد است از جمله لحاظ نکردن قدرت هستهای کشورها و توجه به کمیت و نه کیفیت، اما همچنان میتوان از آن به عنوان یک مرجع مناسب استفاده کرد.
همچنین یکی از امکانات جالب این موسسه امکان مقایسه کشورهای مختلف از نظر قدرت نظامی است. این موسسه مدعی است که برای طبقهبندی ارتشهای جهان از ۵۰ فاکتور مختلف استفاده میکند و هر فاکتور در مقایسه با سایر کشورها امتیازی را برای آن کشور در بر دارد. بهترین امیتاز ۰ است و هر چه کشورها امتیاز بالاتری بگیرند رتبهشان بدتر خواهد شد و برعکس هر چه امتیازشان به صفر نزدیکتر شود رتبه بهتری خواهند داشت. در این مقاله به ارائه لیستی از قدرتمندترین کشورهای دنیا خواهیم پرداخت.
رتبهبندی قدرتمندترین ارتشهای دنیا
در زیر توان نظامی سه کشور ایران، روسیه و آمریکا به طور مختصر شرح داده شده است و سپس در ادامه رتبه بندی ارتشهای قدرتمند جهان در سال ۲۰۱۴ آورده شده است :
ایالات متحده آمریکا: با توجه به اطلاعات ارائه شده در سایت گلوبال فایرپاور ارتش آمریکا که رده نخست را دارد دارای ویژگیهای زیر است: ۱ میلیون و ۴۳۰ هزار نیروی ارتش، ۸۳۲۵ تانک، ۱۳۶۸۳ هواپیما از جمله ۲۲۷۱ هواپیمای جنگی و ۶۰۱۲ هلیکوپتر، ۱۰ ناو هواپیمابر، ۱۵ ناو جنگی و ۷۲ زیردریایی است.
روسیه: همچنین ارتش روسیه که رده دوم را دارد دارای ویژگیهای زیر است: ۷۶۶هزار نیروی ارتش، ۱۵ هزار و ۵۰۰ تانک، ۳۰۸۲ هواپیما از جمله ۷۳۶ هواپیمای جنگی و ۹۷۳ هلیکوپتر، ۱ ناو هواپیمابر، ۴ ناو جنگی و ۶۳ زیردریایی است.
ایران: اما ایران که در سالهای قبل رتبههایی همچون ۱۶ را کسب کرده بود در حال حاضر رتبه ۲۲ را در بین قدرتمندترین ارتشهای جهان در اختیار دارد. از جمله ویژگیهای نیروهای نظامی ایران عبارتند از: ۵۴۵ هزار نیروی ارتش، ۲۴۰۹ تانک، ۴۸۱ هواپیما از جمله ۱۳۴ هواپیمای جنگی و ۱۱۹ هلیکوپتر، ۰ ناو هواپیمابر، ۱۰ ناو جنگی و ۳۱ زیردریایی است.
لیست قدرتمندترین ارتشهای دنیا:
۱- ایالات متحده آمریکا
۲- روسیه
۳- چین
۴- هندوستان
۵- بریتانیا
۶- فرانسه
۷- آلمان
۸- ترکیه
۹- کره جنوبی
۱۰ -ژاپن
۱۱-اسرائیل
۱۲- ایتالیا
۱۳- مصر
۱۴- برزیل
۱۵- پاکستان
۱۶- کانادا
۱۷- تایوان
۱۸- لهستان
۱۹- اندونزی
۲۰- استرالیا
۲۱- اوکراین
۲۲- ایران
۲۳- ویتنام
۲۴- تایلند
۲۵- عربستان سعودی
۲۶- سوریه
نشریه انگلیسی دیلی تلگراف با انتشار گزارشی اعلام کرد: آمریکا با بودجه نظامی معادل ۴۵ میلیارد پوند همچنان دارای بالاترین هزینه نظامی در جهان است. به گزارش پیام آفتاب، پس از آمریکا، کشورهای چین، انگیس و جاپن به ترتیب ۴۶ ، ۳۷ و ۳۴ میلیارد پوند در بخش نظامی هزینه می کنند. نشریه دیلی تلگرف به منبع مورد استفاده برای ارائه این گزارش اشاره نکرده است. در زمینه شمار نیروهای نظامی نیز، همچنان چین با داشتن دو میلیون و ۲۸۵ هزار نفر، مالک پرشمارترین نیروی مسلح در جهان است. البته چین در سال های اخیر تلاش های زیادی را برای کاهش شمار اعضای ارتش خود و به تناسب خود تقویت نیروی هوایی داشته است. پس از چین، کشورهای آمریکا (یک میلیون و ۵۸۰ هزار نفر)، هند (یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر) و کره شمالی (یک میلیون و ۱۰۶ هزار نفر) بزرگترین ارتش های جهان را در اختیار دارند. البته نکته قابل توجه در این گزارش، نبود نام هیچ یک از کشورهای عربی به ویژه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس است.
۱ - ایالات متحده آمریکا این کشور بزرگترین اقتصاد امروز، دارای قویترین ارتش بعلاوه دموکراسی بسیار قدرتمند است. گفته می شود رسانه های این کشور در ابر قدرت شدن آن بسیار تاثیر گذار بوده اند. این کشور قدرت خود را بعد از استقلالش بدست آورد.
۲ - روسیه روسیه دارای دومین ارتش قدرتمند جهان است. روسیه بسیار پرجمعیت و پهناور است. این عوامل باعث شده است که این کشور مستقل و قدرتمند باقی بماند و اجازه دخالت به کشورهای خارجی در مسائل سیاسی، اقتصادی خود را ندهد. روسیه دارای منابع لازم برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت است.
۳- جمهوری خلق چین گفته می شود جمهوری خلق چین چهارمین تولید کننده ناخالص ملی در جهان است. چین دارای ارتش بزرگ و پتانیسل فوق العاده برای تبدیل شدن به یک کشور بسیار قدرتمندتر است.
۴- فرانسه فرانسه بخشی از شورای امنیت سازمان ملل متحد است و گفته می شود پنجمین کشور قدرتمند جهان است. فرانسه یک قدرت بزرگ هسته ای و دارای ارتش قدرتمندی است.
۵- انگلستان بخشی از شورای امنیت سازمان ملل متحد، سلاح هسته ای و دموکراسی پایدار عواملی هستند که این کشور را به یک کشور قدرتمند تبدیل کرده است. انگلیس به عنوان یک اقتصاد G7 و یک کشور پیشرو در زمینه های موسیقی، فیلم و رسانه است. این کشور دارای نفوذ بالایی در جهان که از آن به عنوان سیاست جهانی نامبرده می شود است.
۶- ژاپن ژاپن دارای یک اقتصاد بسیار بزرگ و پویا همچنین یک قدرت دموکراتیک و پیشرو است. جمعیت این کشور زیاد است اما با توجه به رقابت شدید در جامعه جهانی این کشور در جایگاه ششم قرار گرفته است.
۷- جمهوری هند هند بسیار پرجمعیت است و بواسطه قانون اساسی دقیق دارای دموکراسی شناخته شده ای می باشد. اقتصاد در حال رشد با سرعت سرسام آور و سلاح هسته ای باعث تبدیل شدن آن به یک کشور قدرتمند شده است.
۸- جمهوری فدرال آلمان آلمان سومین اقتصاد بزرگ در جهان و یکی از قدرتمند ترین اعضای اتحادیه اروپاست. هرچند که دو جنگ جهانی از قدرت و تاثیر این کشور بر جامعه جهانی کاست.
۹- جمهوری پاکستان پاکستان دارای جکعیت بزرگ مسلمان و قدرتمند از لحاظ سلاح هسته ای است. پاکستان کشور متحدی است، ولی بیشتر به یک کشور با دیکتاتور نظامی تبدیل شده است نه یک کشور واقعا قدرتمند. با وجود اینکه این کشور منابع زیادی دارد اما جنگ با هند آنرا تا حدودی ضعیف کرد. بنابراین اگر پاکستان بتواند به یک تعادل سیاسی برسد به یک کشور قدرتمند تبدیل خواهد شد.
۱۰- جمهوری برزیل برزیل بخشی از آمریکای لاتین و کشور بسیار بزرگی است. این کشور دارای رسانه های کاملا با ثبات و روابط کاملا امن با جهان است.
الی است که بارها منطقه خلیج فارس در صدر خریداران سلاح قرار گرفته است
|