Xگروه بین المللی HSE IRAN
گروه بین المللی ایمنی بهداشت



سلطان معرفت یاعلی ابن موسی الرضا(ع) :: قاره ی آمریکا

 
 
 

» آمار بازدید


» بازدید امروز : 59
» بازدید دیروز : 94
» بازدید هفتگی : 288
» بازدید ماهیانه : 472
» بازدید سالانه : 472
» کل بازدیدها : 50942

 

» جدیدترین مطالب

کیف کفش زنانه
سخنان استاد الهی قمشه ای
یکی از اسماء خدا یاکریم الصَّفْح '
جنگ سرد
103 نکته برای شادتر زندگی کردن
رابطه قران با شیمی(معجزه شیمی قران)
رابطه فیزیک باقران وسخن امام صادق علیه السلام
تعویض پرچم گنبدامام رضا
کیف کفش چرم قائم(عج)
بازاریابی شبکه ای و کلاهبرداری

 
 


قاره ی آمریکا 1394/01/20
در سال 1492 میلادی آقای کریستف کلمب دریانورد ایتالیایی با الهام از نوشته های مسلمانان دایر بر کروی بودن زمین جهت سفر به هندوستان از غرب اروپا راهی این سرزمین گردید.جالب اینجاست وقتی به قاره آمریکا رسید متوجه نشدکه سرزمین جدیدی را کشف کرده است ( حتی طی دو سفر ) . او برای اولین بار به جزایر « سان سالوادر » از مجمع جزایر باهاما رسید ، کلمب تصور میکرد که به جزایر آسیا رسیده است.او در مسافرت های بعدی اش جزایر جدیدی در آمریکای مرکزی کشف نمود.اما پس از کلمب آقای آمریـکو راه او را ادامه داد. در ابتدا نام آمریکا شامل قاره جنوب خط استوا می شد که پای آقای کلمب به اونجا نرسیده بود ولی بعدها شامل قسمتهای شمالی نیز گردیدو برای اولین بار در جغرافیای مرکاتور قاره جدید تماماً « آمریکا » نامیده شد.
اکثر دانشمندان در کتاهای خود از آقای « کریستف کلمب » به عنوان کاشف آمریکا یاد کرده اند ، اما کتابهایی وجود داره که آقایان آمریکو ، ابوریحان بیرونی ( که قبلاً وجومد این قاره را تشخیص داده بود ) ، مسلمانان وچینی هاو... را کاشفان این قاره معرفی کرده اند. ( اگه یک روز شنیدید که ما ایرونی ها قاره آمریکا رو کشف کردیم اصلاً تعجب نکنیم چون آمریکا قاره ایی هستش که همه ادعای کشف این قاره رو دارند شاید هم فرداپس فردا آقای اوباما بگه: من ... ) گیج شدید که تهش کی قاره آمریکا رو کشف کرد؛ شما فقط یاد داشته باشید که همه قاره آمریکا رو به اسم کلمب میشناسن. اینو هم بدونین که واسه نامگذاری این قاره از اسم آقای آمریکو استفاده کردند ، دوستدارن آقای کلمب هم ناراحت نشن چون بخاطر کار بزرگ او اسم کشور کلمبیا رو هم از اسم ایشون گرفتن. نظریات خیلی زیاده طوری که آدم نمی دونه کدوم رو باور کنه... خیلی حاشیه رفتن نه؟! بریم سر اصل مطلب..
موقعیت:
قاره ی آمریکا بدلیل اینکه دیرتر از سایر قاره ها کشف وشناخته شده است به آن بّرجدید می گویند.تنگه ی برینگ مانند پلی است که قاره ی آسـیا را به قاره ی آمریکا متصل می کند ، در گذشته های بسیار دور برخی از مردم آسیایی از آن گذشته به آمریکا رفته و در آنجا ساکن شده اند.قاره ی آمریکا که از قطب شماتل تا نزدیکی قطب جنوب کشیده شده به دو بخش تقریباً مساوی تقسیم شده است. آمریکای شمالی وآمریکای جنوبی ، این دو قسمت خود به وسیله ی خشکی باریکی که آمریکای مرکزی نامیده می شودبه هم متصل هستند.پیش از حفر کانال پاناما ، کشتی ها برای عبور از اقیانوس اطلس به اقیانوس آرام مجبور بودندآمریکای جنوبی را دور بزنندولی بعدها با حفر این کانال دو اقیانوس به هم مرتبط شده اند.
موقعیت جغرافیایی:
ناهمواری های قاره آمریکا: رشته کوه های راکـی ( روشوز ) در آمریکای شمالی و رشته کوه های آنـد در آمریکای جنوبی چین خوردگی های جوان آمریکا هستند.در این مناطق بدلیل ناآرام بودن پوسته ی زمین آتش فشان ها و زمین لرزه های فراوانی رخ می دهد.آمریکای مرکزی و جزایر دریای آنتیل نیز سرزمین آتش فشان ها و زمین لرزه هاست.
کوه های کم ارتفاع قدیمی:در شرق آمریکای شمالی توده ی کوهستانی قدیمی آپالاش ودر شرق آمریکای جنوبی توده ی فرسوده ی برزیل قرار دارد.
جلگه ها: از به جای ماندن آبرفت های رود پرآب می سی سی پی در آمریکای شمالی ، جلگه ی می سی سی پی بوجود آمده استو از آمریکای جنوبی نیز جلگه ی آمازون و جلگه ی پارانا از آبرفت این دو رود تشکیل شده اندورود بزرگ آمازون پرآب ترین رود جهان است که در این قاره قرار دارد.
آب و هوا وپوشش گیاهی:این قاره بدلیل اینکه از نزدیکی قطب شمال تا قطب جنوب کشیده سده است می توان در آن انواع آب وهواها و پوشش گیاهی را مشاهده کرد.در شمال آمریکای شمالی و جنوب آمریکای جنوبی ، پوشش گیاهی توندرا وجود دارد.این مناطق به دلیل مجاورت با قطب شمال و جنوب آب وهوای قطبی دارند.در آمریکای شمالی پس از توندرا به جنگل های مخروطی ( سوزنی برگ ) خواهیم رسید.این منطقه که در جنوب توندرا قرلر گرفته است آب وهوای سـرد دارد ، جنگل های مخروطی وآب وهوای سرد بیشتر در در کشور کانادا مشاهده می شود.پس از این مناطق در قسمت نسبتاً وسیعی از آمریکای شمالی ، جنگل های پهن برگ منطقه ای معتدل روییده استوجود این نوع پوشش گیاهی بدلیل آب و هوای معتدل اقیانوسی است که در این بخش از آمریکا حکم فرماست. اطراف استوا در
آمریکای جنوبی پوشیده از جنگل های انبوه است آب وهوای گرم ومرطوب استوایی مناطقی چون آمریکای مرکزی و جزایر دریای آنتیل وبخش های شمالی ، آمریکای جنوبی را در بر می گیرد.بیابان آتاکاما در آمریکای جنوبی وبیابان نوادادر در آمریکای شمالی قرار دارند ، درجه ی حرارت در این بیابان ها به 50 درجه ی سانتی گراد در روز می رسد و در شب به صـفر درجه ی سانتی گرادکاهش می یابد. بدلیل اینکه کوه های بلند راکی در آمریکای شمالی وآند در آمریکای جنوبی از نفوذ رطوبت اقیانوس ها به این مناطق جلوگیری می کنندومیزان بارش در این بیابان ها بسیار کم است.
فرهنگ و تمدن:
مردم قاره آمریکا از نژادها وتیره های گوناگون تشکیل شده اندکه مهمترین آنها عبارتند از:بومیان ، سیاه پوستان و سفیدپوستان.
بومیان:سرخ پوستان ساکنان اصلی وقدیمی آمریکا هستندکه به آنها نیز هندی گفته می شود ، پس از کشف آمریکا وبا ورود سفیدپوستان اروپایی به این قاره که در صدد تصرف زمین های سرخ پوستان بودند جنگهای بین بومیان واروپاییان رخ داد  که در این جنگ بسیاری از سرخ پوستان از بین رفتند.
 سفیدپوستان:از قرن 16 میلادی به بعد مهاجرت سفیدپوستان اروپایی بتدریج به قاره آمریکا آغاز شد و در قسمتهای مختلفی از قاره ساکن شدند بطوریکه روز به روز بر تعداد آنها افزوده تر شد.امروز عدّه ای زیادی از مردم آمریکا دورگه هستندکه از اختلاط نژاد و ملیتهای گوناگون بوجود آمده اند.
 سیاهان:سیاه پوستان آمریکایی در واقع فرزندان و نوادگان بردگان آفریقایی هستند که در دوران استعمار بوسیله ی سفیدپوستان اروپایی برای کار در مزارع کشاورزی و معادن به اجبار به این قاره آورده شده اند.در ایالات متحده ی آمریکاسیاه پوستان بیشتر در جنوب شرقی این کشور ودر شهرهای بزرگی چون شیکاگو و نیویورگ زندگی می کنند شرایط زندگی آنان از نظر اقتصادی واجتماعی نسبت به سفیدپوستان نامناسب است.
 فرهنگ وزبان:
 در قاره ی آمریکا دو فرهنگ متفاوت وجود دارد:
 در آمریکای شمالی به سبب مهاجرت انگلیسی ها ، فرهنگ آنگلوساکسون غلبه دارد و زبان مردم در این قسمت انگلیسی می باشد.دو کشور کانادا و ایالات متحده ی آمریکا در این قسمت هستند و آمریکای مرکزی وجنوبی به سبب مهاجرت اسپانیایی ها و پرتغالی ها در این بخش ، مردم فرهنگ لاتینی دارند ؛ و از این رو است که به آمریکای مرکزی وجنوبی آمریکای لاتین هم می گویند.رشد جمیعت در آمریکای لاتین بیشتر از آمریکا ی شمالی است.
اقتصاد:
 دو کشور بزرگ آمریکای شمالی ( ایالات متحده ی آمریکا وکانادا ) به دلایلی مختلف از پیشرفته ترین کشورهای دنیا هستند ، که عبارتند از:
آمریکای شمالی معادن زیرزمینی فراوان داردونیز دارای منابع زیرزمینی مانند زمین های وسیع ، خاک های قابل کشت ، رودهای پرآب ، آب وهوای گوناگون و... است.
پیشرفت و توسعه ی آمریکای شمالی بدلیل مهاجرت اروپاییان به این قسمت از قاره آمریکا است ، آنان سرمایه های خود را آورده بودند و استعداد ومهارت های خود را در این سرزمین ها بکار گرفتند و در مدت چند قرن تمدن جدید بوجود آوردند.
یکی دیگر از دلایل مهمی که باعث پیشرفت آمریکای شمالی شده است جنگ جهانی دوم است ( تعجب نکنید؛ میگم چرا؟!!! ) دلیلش خیلی راحته که پیشرفت کرده اونم این هستش که: در جنگ جهانی دوم صنایع اکثر کشورهای اروپایی پیشرفته ویران شد ولی این قسمت بدلیل دور بودن از منطفه ی جنگی آسیبی ندید و از توانست از رقیبان خود جلو بزند و ... .
 پس از جنگ جهانی دوم با افول کشورهای اروپایی ، ایالات متحده ی آمریکا جانشین این کشورها در مناطق مختلف جهان شد وبا تسلط گری و غارت منابع انرژی ، مانند نفت وگاز منطقه ی خلیج فارس و خاورمیانه توانست به توسعه ی اقتصادی فراوانی دست یابد. کشورهای آمریکای شمالی هم از نظر کشاورزی و دامداری وهم صنعت پیشرفته هستند. کشورهای این بخش صادرکننده ی محصولات کشاورزی نظیر:گندم ، انواع کالاهای صنعتی ، به ویژه اسلحـه و سلاح های جنگی به سایر نواحی جهان است که این موضوع باعث جنگ های زیادی در برخی از کشورهای دنیا شده است.
 ولی در کشوهای آمریکای لاتین ( آمریکای مرکزی وجنوبی ) بدلیل اینکه سیاست های استعماری همانند دو کشور آمریکا و کانادا پیشرفته نیستند ، بلکه بیشتر تولید کننده و صادر کننده مواد اولیه ی صنعتی و محصولات کشاورزی اند.                                                                                                            
نويسنده مهدي مي ابادي

نظرات

پست نظرات
نام:


ایمیل:


عنوان:


نام سایت:


نظرات:

كد:



 


 
 
 
 
 

اطلاعات مدیر وبلاگ:



تماس با مدیر سایت

اطلاعات تماس

 
 

گالری تصاویر:


 
 

جستجو:

جستجو در محتوا   


 
 

لینکهای مرتبط:


 
 

لیست کتاب ها:



 
 

دوستان:


 
  Copyright 2012 . All Rights Reserved