شدت اتش جهنم
امام صادق(ع)می فرمایند :
آتش دنیا یک جزءاز هفتاد جزءآتش جهنم است،آتش جهنم هفتاد بار خاموش شده سپس شعله ور گردیده تا شده آتش دنیا واگر چنین نبود هیچ انسانی طاقت تحمل آتش نداشت.یعنی حتی نمی توانست در کناره آتش قرار گیرد.
امام صادق (ع) می فرمایند:
آسان ترین عذاب در جهنم برای کسی است که یک جفت نعل ازآتش به پایش می زنند که از شدت حرارت آن ،مغز سرش می جوشد و خیال می کند که در دوزخ ،عذاب هیچ کس به شدت عذاب او نیست ؛در حالی که عذاب او در جهنم از همه عذاب ها آسان تر وسبک تر است .
آسيباب آدم خرد كن در جهنم ((در جهنم آسیابی است که بعضی از اهل جهنم را به داخل آن می اندازند،مثل آ رد، خرد می کند و بیرون می ریزد دوباره آنان به حالت اول بر می گردند،باز ملائکه غلاظ وشداد آنان را به داخل آ سیاب می ریزند واین حالت همچنان ادامه دارد.بعضی از افراد مخصوص این آسیاب،ظالمین وستمکاران وزور گویان هستند،وبعضی دیگر وزرا وکلا وافرادی هستند که دستشان به جای می رسد ودر حق مردم خیانت می کنندو بیت المال را حیف ومیل می نمایند .))
((نهج البلاغه ، خطبه 164))
جايگاه منافقان در جهنم منافقین درپایین ترین طبقه جهنم قرار دارند. بعضی هم گفته اند که:منافقین در تابوتهایی از آهن هستند که در جهنم بر روی آتش آویزان است وایشان در داخل تابوتهای آهنی گداخته شده که هیچ را فرارهم ندارند جزغاله می شوند.
((بحار،جلد 8،صفحه241.))
رسيدگي سنگي پس از هفتاد سال به قعر جهنم امام صادق(ع)از پیامبراکرم (ص)نقل می کند که فرمودند:(در معراج)صدایی راشنیدم که مراترساند،جبرئیل به من گفت:ای محمد آیامیشنوی؟گفتم :آری .گفت:این سنگی بودکه هفتاد سال پیش از لبه جهنم پرتاب شده بود هم اکنون رسید به قعر جهنم.پیامبر اکرم دیگر نخندید تا از دنیا رحلت کرد.
بحار،جلد 8،مبحث نار.
آتش جهنم در حال جوشيدن پیامبراکرم(ص)فرمودند:((روزی جبرئیل برمن نازل شد در حالی که رنگش پریده بود،پرسیدم چرا پریده؟گفت:به جهنم نگاه کردم،دیدم یک وادی در جهنم است که آتش آن می جوشد،از خازن جهنم پرسیدم که این وادی برای چه کسانی است؟ گفت: برای سه طایفه :1-متکبران،2- قواد ها که واسطه حرام بین دونفر هستند. 3-شرابخواران))((کفایه،مبحث نار))
غاري از اتش جهنم در تفسیر علی بن ابراهیم از امام صادق (ع)کرده بودند،فرمود:
((در جهنم ،غاری از آتش است که اهل جهنم از آن غار به خدا پناه می برند واین غار مخصوص متکبران است .))((کفایه ،مبحث نار ))
|