X | گروه بین المللی HSE IRAN |
گروه بین المللی ایمنی بهداشت |
هخامنشیان 1397/11/25 |
کوروش در سال 1171 پیش از هجری شمسی ایختوویگو را از سلطنت کنار زد.اما با او با مهربانی رفتار کرد.او پایتخت ماد ها را ویران نکرد،بلکه آنجا را پایتخت خود ساخت و به مردم ماد نشان داد که دوست و همراه آنان است.
در گذشته،هر گاه پادشاهی سرزمینی را فتح می کرد،مردم آن سرزمین را می کشت،خانه هایشان را می سوزاند و همه جا را ویران می کرد
کوروش بزرگ با همه فرمانروایان تفاوت داشت.او پس از شکست دادن ارتش لیدی که به ایران حمله کرده بودند،کرزوس پادشاه این کشور را بخشید.حتی مالیات یکی از شهرهای لیدی را در اختیار او قرار داد تا بتواند آبرومندانه زندگی کند.
مردم بابل از ستمگری پادشاه خود نبونید خسته بودند.وقتی کوروش تصمیم گرفت سرزمین پادشاهی بابل را به ایران ملحق کند،بابلی ها دروازه های سرزمین خود را به روی ارتش ایران باز کردند و داوطلبانه پذیرفتند تابع دولت کوروش باشند.
کوروش پس از فتح بابل دستور داد بر استوانه ای گلی بنویسند:ارتش بزرگ من به صلح و آرامی وارد بابل شد.نگذاشتم به مردم این شهر و این سرزمین آزاری برسد.من برای صلح کوشیدم.نبونید مردم درمانده ی بابل را به بردگی گرفته بود.من برده داری را برانداختم.به بدبختی مردم پایان دادم.فرمان دادم که همه مردم در پرستش خدای خود آزاد باشند.خانه های ویران آنها را آباد کردم...تا دل ها شاد شود.
برسر آرامگاه کوروش چنین نوشته شده است:ای انسان،هرکه می خواهی باش و از هر جا که می آیی بدان که من کوروش پایه گذار امپراتوری ایران هستم.بر این توده خاکی که بدن مرا پوشانده است،حسادت نکن.
زندگی روزانه یرانی ها
در زمان هخامنشیان ایران سرزمین بزرگی بود که بیش از 30 کشور امروزی مانندعراق/سوریه/قبرس/لیبی/مصر/سودان/رومانی/یوگسلاوی و...را شامل می شد.به علت ایجاد راه های خوب و امن رفت و آمد کاروان های بازرگانی در آن ها به راحتی صورت می گرفت.
بعضی از مردم ایران چادر نشین بودند و به دنبال گله های خود کوچ می کردند.اما جمع زیادی از ایرانیان ساکن شهر ها و روستا ها بودند. بیشتر خانه های شهر ها و روستا ها با آجر یا خشت خام ساخته می شد. بام اغلب خانه ها کاه گلی بود.در ورودی همه خانه ها چوبی بود.
غذای اصتی ایرانی های عصر هخامنشی نان بود.گوشت گوسفند/گاو/بز و مرغ جزء غذا های رایج آنها بود.مهم ترین میوه های خوراکی پسته/انار/ انجیر/انگور/سیب/گردو/بادام و خرما بود.ایرانی ها در ظرف های سفالی غذا می خوردند.ظرف های غذا خوری شامل بشقاب/سینی/کاسه و کوزه بود.
ایرانی ها دروغگویی را دشمن بشر می دانستند.پرخوری نمی کردند و به فرزندان خود می آموختند که تا حد امکان از کسی چیزی قرض نگیرند.
ایرانیان عصر هخامنشی به فرزندان خود سه چیز یاد می دادند=اسب سواری/تیراندازی و راستگویی.آنها از فرزندان خود می خواستند که سحرخیز باشند مردم و میهن خود را دوست بدارند و جنگل ها و زمین های کشاورزی را آباد نگه دارند.
ایرانی ها بت پرست نبودند و خدای واحد(اهورامزدا)را می پرستیدند. آنها یونانی ها را مسخره می کردند که خدایان خود را به صورت انسان یا حیوان نشان می دادند و برای آنها خانه یا معبد بنا می کردند.
شغل های گوناگون در ایران رایج بود=کار های ساختمانی/راه سازی/ هیزم شکنی/معدن کاری/ابزار سازی/کشاورزی/جنگل کاری/گله داری/... و از همه مهم تر نظامی گری.
کشاورزی برای ایرانی ها به قدری مهم بود که کشت برنج را از هند و پاکستان به ایران آوردند و برنج/فندق و کنجد را به آفریقا و اروپا بردند.
تهیه کننده=یاسین قاسمی
منبع=دایرة المعارف تاریخ |
نظرات |
پست نظرات |
» بازدید امروز : 82 » بازدید دیروز : 94 » بازدید هفتگی : 311 » بازدید ماهیانه : 495 » بازدید سالانه : 495 » کل بازدیدها : 50965 |