X | گروه بین المللی HSE IRAN |
گروه بین المللی ایمنی بهداشت |
اختلالات یادگیری 1395/02/09 |
اختلالات یادگیری چیست؟
اصطلاح اختلالات یادگیری از نیاز به تشخیص وخدمت به دانش آموزانی برخاسته است که به طور مداوم در کار های درسی خود با شکست مواجه می شوند،و در عین حال در چهارچوب سنتی کودکان استثنایی نمی گنجند.شاخه های علمی متعددی به این حیطه کمک کرده اند و حاصل این چند رشته ای بودن مبنایی،به وجود آمدن اصطلاحات و تعریف های متعددی بوده است.کروک شانک اشاره کرده است که بیش از چهل اصطلاح در زبان انگلیسی وجود دارد که برای اطلاق به چنین کودکانی به کار می رود.در هیچ حوزه ای از آموزش و پرورش ویژه این همه تلاش برای ارایه یک تعریف مشخص مشاهده نشده است.
با وجود اینکه هنوز تعریفی قطعی برای اختلالات یادگیری مشخص نشده است،مدارس،درمانگاه ها،و سازمان های مختلفی در سراسر دنیا برنامه های ترمیمی گوناگونی برلی غلبه بر این اختلالات طراحی کرده و اجرا می کنند.درسال تحصیلی1986-1987،بیش از 43درصد دانش آموزانی که تحت پوشش خدمات آموزش ویژه قرار داشتند دارای اختلالات یادگیری بودند.
دوره های مختلف در تعریف اختلالات یادگیری
الف-دوره ی آسیب دیده ی مغزی
اشتراوس و لتینن معتقدند که این آسیب های مغزی بیشتر حاصل عوامل برون زاد هستند تا عوامل درون زاد.آسیب برون زاد به آسیبی اطلاق می شد که خارج از ساختار ژنتیکی باشد(مثلا نرسیدن اکسیژّن در جریان تولد،تب فوق العاده شدید در دوره نوزادی،یا آسیب وارد شدن به سر به وسیله ی چیزهایی چون فورسپس)عوامل درون زاد به ساختار های مغزی یا الگوهای ارثی اطلاق می شود که باعث ایجاد اختلال در یادگیری می شوند.
آن ها هفت معیار برای طبقه بندی کودک عقب مانده ی برون زاد وضع کرده اند که چهار معیار آن معیار های رفتاری است که عبارتند از:
1)اختلالات ادراکی.هنگام نگاه کردن به یک تصویر،کودک دارای اختلال ادراکی ممکن است به جای دیدن کل آن،تنها جزییات آن را ببیند یا زمینه و تصویر را از هم تمیز ندهد.
2)مداومت.مداومت معمولا با دشواری در تغییر دادن از یک فعالیت به فعالیت دیگر همراه است.
3)اختلالات مفهومی یا تفکر.این اختلالات به مسایلی اطلاق می شود که در ارتباط با سازمان دهی اطلاعات یا افکارند.
4)اختلالات رفتاری.کودک دارای اختلال رفتاری ممکن است دارای رفتارهای بازداری نشده و بدون کنترل باشد،که می توانند به صورت الگوهای رفتاری بیش فعالی،نا معقول،یا انفجاری جلوه کنند.
سه معیار دیگر که به عنوان معیارهای زیست شناختی طبقه بندی شده اند به شرح زیرند:
1)علایم خفیف عصب شناختی.این نابهنجاری های ظریف و متعدد عصب شناختی می توانند شکل نابهنجاری های کلی،آشفتگی در مورد غلبه طرفی،گام برداشتن های ناشیانه،یا مشکلاتی در انجام تکالیف حرکتی ظریف را به خود می گیرند.
2)تاریخچه ی آسیب دیدگی شناختی.این وضعیت شامل شواهدی در پیشینه های پزشکی است که گویای صدمه خوردن به دستگاه عصبی است.
3)فقدان تاریخچه ی عقب ماندگی ذهنی.این معیار نابهنجاری های مغزی ناشی از عوامل درون زاد یا ژنتیکی را نفی می کند.
منبع.اختلال یادگیری دکتر یوسف کریمی
بهار95
گردآورنده.محمدحسین آتشبار |
نظرات |
پست نظرات |
» بازدید امروز : 80 » بازدید دیروز : 94 » بازدید هفتگی : 309 » بازدید ماهیانه : 493 » بازدید سالانه : 493 » کل بازدیدها : 50963 |